X
Išči

Novice in obvestila

EKO SKLAD – PROJEKT ZMANJŠEVANJA ENERGETSKE REVŠČINE OBČANOV (Projekt ZERO)

EKO SKLAD – PROJEKT ZMANJŠEVANJA ENERGETSKE REVŠČINE OBČANOV (Projekt ZERO)

Eko sklad je javni sklad, katerega osnovna naloga je sofinanciranje okoljskih naložb, druge dejavnosti pa so informiranje, ozaveščanje in spodbujanje občanov na področju naložb v zmanjševanje rabe energije in uporabo obnovljivih virov energije.

Sofinanciranje okoljskih naložb poteka preko ugodnega kreditiranja in preko subvencioniranja, informiranje, ozaveščanje in spodbujanje pa v pretežni meri preko mreže ENSVET-energetsko svetovanje za občane.

Ensvet deluje v preko več kot 50 svetovalnih pisarnah https://ensvet.ekosklad.si/pisarna/imenik po celi Sloveniji, kjer občani lahko dobijo nasvete v zvezi z njihovimi naložbami, pri čemer so nasveti pisni, brezplačni, strokovni, neodvisni in individualni. Energetski svetovalci nudijo tudi brezplačna predavanja o prenovi večstanovanjskih stavb in možnostih pridobitve subvencije Eko sklada. Vabijo vas, da se obrnete na njih, prejmete brezplačni nasvet ali jih povabite na občne zbore, kjer bodo izvedli informativna in izobraževalna predavanja.

 

Znotraj Ensveta opravljajo še posebno aktivnost, ki jo na kratko imenujejo ZERO -  ZMANJŠEVANJE ENERGETSKE REVŠČINE OBČANOV. To pa je področje, kjer se energetika stika s socialno problematiko oziroma s socialno šibkimi občani. Eko sklad ima na voljo sredstva, s katerimi lahko pripomore k zmanjševanju energetske revščine, in sicer:

  • omogoča 100 % subvencijo za socialno šibke občane za zamenjavo stare kurilne naprave na trda goriva z novo kurilno napravo na lesno biomaso,
  • omogoča 100 % subvencijo socialno šibkim občanom za njihov delež za zamenjavo starih kurilnih naprav v skupnih kotlovnicah v blokih,
  • omogoča 100 % subvencijo za socialno šibke občane za njihov delež v okviru prenove bloka (za določene ukrepe) in
  • brezplačni obisk svetovalca na domu, nasvet in paket – ZERO.

 Več podatkov o projektu ZERO si pridobite v pripeti dokumentaciji.

Dokumenti

  1. EKOskladi_BROSURA_A5-V2-TISK-Small.pdf 27. 03. 2018 09:12:38
  2. EKOskladi_LETAK_A5-TISK_01122017.pdf 27. 03. 2018 09:12:38
  3. EKOskladi_zlozenka_A4-V2-TISK_28112017.pdf 27. 03. 2018 09:12:41
  4. ZEROzloženka.pdf 27. 03. 2018 09:12:41

Nazaj