X
Išči

Ravnanje z odpadki

V občinah Slovenj Gradec in Mislinja izvajamo obvezno gospodarsko javno službo zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov. Imamo enoten sistem ločenega zbiranja odpadkov iz gospodinjstev – ločujemo jih na "mokre", "suhe" in biološko razgradljive odpadke.

Sistem ločenega zbiranja odpadkov je prilagojen za nadaljnjo sortiranje in predelavo odpadkov v okviru obratovanja Regijskega centra za ravnanje z odpadki Koroške (Kocerod-a). V mestu in gosteje poseljenih naseljih odpadke odvažamo v okviru rednega ločenega odvoza odpadkov s smetarskim vozilom. Na območju redkejše poselitve pa pobiramo tipske komunalne vrečke z manjšim tovornim vozilom vsakih 14 dni.

Priročnik za ravnanje z odpadki

Suhi, mokri odpadki (Slovenščina)

Suhi, mokri odpadki (Angleščina)

NAJBOLJŠI ODPADEK JE TISTI, KI SPLOH NE NASTANE.

HIERARHIJA RAVNANJA Z ODPADKI

Hierarhija z ravnanja z odpadki je določena s 5-stopenjsko lestvico, pri čemer ima "preprečevanje nastajanja odpadkov" najvišjo prioriteto ravnanja in "odlaganje" najnižjo prioriteto.

Hiearhija ravnanja z odpadki

Porazdelitve količin komunalnih odpadkov med uporabnike za leto 2015

VODJA RAVNANJA Z ODPADKI

Dejan Požgan, kom. inž.

T: 02 88 120 17
M: 041 363 653
E: dejan.pozgan@komusg.si

Upravna stavba – soba 113

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve