X
Išči

Zabojniki in komunalne vrečke za odpadke

Do komunalnih vrečk za odpadke so upravičeni uporabniki iz oddaljenih območjih. Zabojniki sa suhe, mokre in biorazgradljive odpadke so  na voljo  v 120, 240 in 1100 litrski PVC izvedbi.

ZABOJNIKI ZA ODPADKE

Zabojniki za odpadke so namenjeni ločenemu zbiranju suhih, mokrih in biorazgradljivih odpadkov.  
Na razpolago imamo 120, 240 in 1100 litrske PVC zabojnike različnih barv. Odpadke odlagajte v zabojnike in zaprite pokrov.

Zabojnik lahko kupite po veljavnem ceniku ali pa se odločite za najem zabojnika. Najem zabojnika je mogoč samo za fizične osebe. V primeru, da imate zabojnik za odpadke v najemu, je zamenjava brezplačna.

V primeru, da imate občasno več odpadkov, jih odložite v komunalne vrečke za odpadke in jih na dan odvoza postavite poleg zabojnika.

ZABOJNIK ZA ODPADNO KOMUNALNO EMBALAŽO, MEŠANE ODPADKE IN BIOLOŠKO - RAZGRADLJIVE ODPADKE LAHKO NAROČITE NA TELEFONU 02 88 120 15 ALI PREKO SPODNJEGA OBRAZCA.

KOMUNALNE VREČKE ZA ODPADKE

Brezplačno so do komunalnih vreč za odpadke upravičeni tisti uporabniki, ki živijo na območjih razpršene poselitve in odpadke odlagajo v komunalne vrečke.

Število vrečk za odpadke je odvisno od števila oseb v gospodinjstvu. Tem uporabnikom brezplačno dostavljamo vrečke 2-krat na leto.

Vrečke za odpadke razdeljujemo uporabnikom, ki so na sistemu mokri/suhi odpadki – vrečke, 2-krat na leto, okvirno v marcu in septembru.

Vrečke razdeljujemo po ključu:

  • 1 do 2 osebi na gospodinjstvu – 1. zavoj vrečk za odpadno komunalno embalažo in 1 zavoj vrečk za mešane komunalne odpadke,

  • 3 do 5 oseb v gospodinjstvu – 2. zavoja vrečk za odpadno komunalno embalažo in 2. zavoja vrečk za mešane komunalne odpadke,

  • 6 do 7 oseb v gospodinjstvu – 3. zavoje vrečk za odpadno komunalno embalažo in 3. zavoje vrečk za mešane komunalne odpadke ter

  • 8 do 11 oseb v gospodinjstvu – 4. zavoje vrečk za odpadno komunalno embalažo in 4. zavoje vrečk za mešane komunalne odpadke.

V primeru, da vam vrečk za odpadke zmanjka, jih lahko kupite na Zbirnih centrih za odpadke v Pamečah in Dovžah. Pakirane so v zavojih po 10 komadov.

  • vrečke za odpadno komunalno embalažo, 1 zavoj – 2,54 €

  • vrečke za mešane komunalne odpadke, 1 zavoj – 2,54 €

Komunalne vrečke za odpadke so zelo primerne tudi, če imate občasno večje količine odpadkov. Na dan odvoza vrečko odložite zraven zabojnika, odpadkov odloženih v navadnih vrečkah vam ne bomo pobrali.

Vrečke za odpadke
Zabojniki za odpadke

Imate vprašanje?

Izpolnite obrazec in vaše vprašanje bomo posredovali v ustrezno službo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve