X
Išči

Odlaganje grezničnih gošč in blata iz MKČN na lastnem kmetijskem zemljišču

Odlaganje grezničnih gošč in blata iz MKČN na lastnem kmetijskem zemljišču je potrebno prijaviti pri izvajalcu javne službe.

Uredba o uporabi blata iz komunalnih čistilnih naprav v kmetijstvu (Ur. l. RS, št. 62/2008) določa, da je blato iz greznic, nepretočnih greznic in MKČN z zmogljivostjo do 50 PE dovoljeno uporabljati kot gnojilo v kmetijstvu, vendar samo v skladu z navedeno uredbo. To pomeni, da je blato, ki nastaja v kmetijskem gospodarstvu in je zmešano skupaj s komunalno odpadno vodo, z gnojevko oziroma gnojnico ter skladiščeno najmanj 6 mesecev pred uporabo, dovoljeno uporabljati za gnojilo v kmetijstvu.

V primeru, da imate ravnanje z blatom urejeno kot navedeno, izpolnite izjavo o odlaganju grezničnih gošč na kmetijskem zemljišču, na podlagi katere vam bomo prenehali zaračunavati storitev prevzema blata. Izjavo lahko oddate osebno na sedežu komunale ali nam jo pošljete  po e-pošti - gregor.mlakar@komusg.si

 

Izjava o odlaganju grezničnih gošč na kmetijskem zemljišču

 

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve