X
Išči

Vodovarstvena območja

Na območju Mestne občine Slovenj Gradec je sprejeta državna Uredba o vodovarstvenem območju za vodna telesa vodonosnikov na območju Slovenj Gradca (Ur. l. RS, št. 56/2015, 21/2018 in 10/2023). V Uredbi so predstavljena vodovarstvena območja (VVO) in določeni varstveni režimi pri čemer je VVO I najožje vodovarstveno območje z najstrožjim varstvenim režimom ter VVO III, ki je širše območje z najbolj blagim režimom varovanja glede gradnje objektov ter omejitvami in zaščitnimi ukrepi v zvezi z ravnanjem z zemljišči.

V občini Mislinja se za zaščito vodnih virov uporablja občinski odlok - Odlok o varstvu virov pitne vode na območju občine Mislinja (Ur. l. RS, št. 15/1998, z dne 27. 02. 1998).

 

Zemljevid vodovarstvenih območij v MOSG:

Zemljevid vodovarstvenih območij v MOSG

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve