X
Išči

Priključitev na javno kanalizacijsko omrežje

Pred izvedbo priključka na javno kanalizacijsko omrežje, morate pridobiti soglasje za priključitev na javno kanalizacijo.

V primeru novogradnje ste soglasje za priključitev pridobili že ob pridobitvi gradbenega dovoljenja. V primeru, da gre za priklop obstoječega objekta pa na Komunalo Slovenj Gradec oddate vlogo za izdajo soglasja za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje za obstoječ objekt.

Ko pridobite soglasje za priključitev, oddate na Komunalo Slovenj Gradec izpolnjeno vlogo za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje.

Po predložitvi vloge za priključitev se dogovorite z nami za ogled mesta priključevanja. Priklop na javno kanalizacijsko omrežje sme izvesti samo upravljavec javnega kanalizacijskega omrežja – Komunala Slovenj Gradec, medtem, ko ostala dela pri izvedbi hišnega priključka in zunanji interni kanalizaciji lahko opravite v lastni režiji. Tak priključek mora pred zasipom pregledati upravljalec.

 

Lahko pa naročite izvedbo del kanalizacijskega priključka v celoti pri nas, pripravimo vam ponudbo, z delom pa pričnemo, ko ponudbo potrdite.

Po opravljenem ogledu izvedbe priključka vam izstavimo zapisnik o pregledu, ki je podlaga za vpis v evidenco uporabnikov javnega kanalizacijskega omrežja.

STROŠKI IZGRADNJE

Stroške izgradnje kanalizacijskega priključka nosi lastnik objekta, v katerem nastaja komunalna, padavinska ali industrijska odpadna voda ali mešanice odpadnih voda, ki se odvaja v javno kanalizacijo.

VODJA ODVAJANJA IN ČIŠČENJA KOMUNALNE IN PADAVINSKE ODPADNE VODE

Gregor Mlakar, dipl. ekotehnolog (VS),
031 626 568
gregor.mlakar@komusg.si

Pisarna - Centralna čistilna naprava Slovenj Gradec

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve