X
Išči

Novice in obvestila

Nova številka informatorja - Marec 2020

Nova številka informatorja - Marec 2020

Preberite: 22. marec - Svetovni dan voda, spomladanska čistilna akcija zbiranja kosovnih odpadkov, razdeljevanje vreč za odpadke v marcu, anketa o zadovoljstvu uporabnikov.

22.marec - Svetovni dan voda 

Voda je nenadomestljiva naravna vrednota, življenjski prostor in vir številnih človekovih dejavnosti. Od nje sta odvisna kakovost našega bivanja in obstoj življenja samega. Generalna skupščina OZN je leta 1993 razglasila 22. marec za svetovni dan voda. Vsako leto se vsaj na ta dan zavemo, kako pomembna je voda za življenje, da dostop do pitne vode ni zagotovljen vsem ljudem in kako nujno je trajnostno naravnano gospodarjenje z njenimi zalogami.

 

Ob svetovnem dnevu voda je vsako leto razpisana tema, ki povzema najbolj aktualno problematiko v povezavi z vodami. Tako so bile v preteklih letih razpisane teme: sodelovanje na področju upravljanja vodnih virov (2013), voda in energija (2014), voda in trajnostni razvoj (2015), boljša voda, boljše zaposlitve (2016), odpadna voda (2017), narava za vodo – raziskati naravne rešitve za vodne izzive 21. stoletja (2018), ne prezrimo nikogar (2019) ter v letošnjem letu voda in podnebne spremembe.

Več preberite v informatorju: MAREC 2020
 


Nazaj