X
Išči

Novice in obvestila

Skupaj za boljšo družbo - "Bodi junak, ne zamenjaj straniščne školjke za smetnjak!"

Skupaj za boljšo družbo - "Bodi junak, ne zamenjaj straniščne školjke za smetnjak!"

Tudi ti veš, kateri so edini trije odpadki, ki sodijo v straniščno školjko? Tvorbe masti, olja in sprijetih vlažilnih robčkov, ki jih odvržemo v stranišče,  v kanalizaciji tvorijo obloge, ki imajo enak učinek kot maščobne obloge v naših ožiljih.

Ne dopustimo, da kanalizacijski sistemi doživijo infarkt!
Vsi odpadki razen naših izločkov in toaletnega papirja spadajo v ustrezne zabojnike za odpadke in le tja.

Bodi junak in ne zamenjaj školjke za smetnjak!
Več na: www.sbd.gzs.si
#bodijunak #školjkanismetnjak #skupajzaboljšodružbo

Leta 2014 je na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva in njenih članov zaživela vseslovenska pobuda Skupaj za boljšo družbo. Namen pobude je že od samega začetka osveščati prebivalce glede pomena trajnostnega
ravnanja z naravnimi viri ter jih spodbujati k izboljšanju navad pri skrbi za zdravje in okolje. 
Še zlasti je to pomembno v današnjih razmerah prekomernega kopičenja odpadkov, ko je odgovornost vsakega posameznika do pravilnega ravnanja z odpadki še toliko pomembnejša.

Ker raznovrstni odpadki predstavljajo čedalje večje breme tudi v naših kanalizacijskih sistemih, kar močno vpliva na njihovo delovanje, je v okviru obstoječe pobude SBD nastala nova akcija: 
Bodi junak, ne zamenjaj školjke za smetnjak.

Z njo želimo javnost opozoriti, da je tudi ravnanje z odpadno vodo izjemno pomembno in da straniščna školjka ni smetnjak, pač pa pomemben steber javne higiene. 
Pri tem je v letošnjem letu poseben poudarek namenjen osveščanju o ravnanju z vlažilnimi in čistilnimi robčki za enkratno uporabo, ki zaradi razširjenega odlaganja v straniščne školjke povzročajo 
škodo v kanalizacijskih sistemih in na čistilnih napravah.


Nazaj