X
Išči

Novice in obvestila

PRAVILNIK o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj

PRAVILNIK o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj

Spoštovani!
Kot upravnik JP Komunala Slovenj Gradec d.o.o. obveščamo vse najemnike neprofitnih stanovanj, da je potrebno v skladu s PRAVILNIKOM o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj (Ur. l. RS 20/2004 in 18/2011) preko pooblaščenega servisnega/dimnikarskega podjetja izvesti sledeča redna vzdrževalna dela manjše vrednosti.

Elementi vzdrževanja, ki bremenijo najemnika neprofitnega najemnega stanovanja poleg najemnine in obratovalnih stroškov so:

1.)Šifra 1.2.7.0. Dimniki

  • Zaporedna št. 14., šifra 1.2.7.1. (Redno čiščenje) - Dimnik, zidan, pod streho grobo ometan (redno čiščenje s kontrolo dimnih priključkov in redna popravila poškodovanega ometa).
  • Zaporedna št. 15., šifra 1.2.7.2. (Redno čiščenje in pregled vsaj dvakrat letno) - Dimnik, zidan, nad streho fugiran (Obnovitev fugiranja s cementno malto vsaj vsakih 8 do 10 let. Redno čiščenje in pregled vsaj dvakrat letno, vzdrževanje in zamenjavanje dimničnih obrob in dimnične kape. Pregled in po potrebi zamenjava dimničnih metalnih vratic).

2.)Šifra 2.5.6.0. Elementi lokalnega ogrevanja (glej pravilnik):

  • Zaporedna št. 300, šifra 2.5.6.1. (Redno čiščenje peči, plošč in dimovodne cevi) - Peč na trdo gorivo (tudi s kotlom za pranje perila) vseh vrst in velikosti ali druge trajno vgrajene lokalne peči (npr. na kurilno olje, elektriko, plin) (redno vzdrževanje, čiščenje peči, plošč in dimne cevi, popravilo ali zamenjava šamotne obloge, opekačev, kotličev za toplo vodo, grelne plošče, šamotne obloge, kurilne rešetke, obročev, vratic in posode za pepel).

3.)Šifra 2.4.0.0. Plin (glej pravilnik)

  • Zaporedna št. 244, šifra 2.4.2.0., plinska instalacija samo v kuhinji in sanitarijah. (Redno čiščenje, kontrola ali zamenjava gorilnikov, kontrola nepropustnosti za plin, zamenjava tesnil ipd.) - Plinska instalacija samo v kuhinji in sanitarijah (redno čiščenje, kontrola ali zamenjava gorilnikov, kontrola nepropustnosti za plin, zamenjava tesnil ipd.).

4.)Šifra 2.5.5.0. Naprava za pripravo sanitarne tople vode – skupna (glej pravilnik):

  • Zaporedna št. 288., šifra 2.5.5.1. Plinski pretočni grelnik za sanitarno toplo vodo z univerzalnim gorilnikom. (Enkratni letni pregled gorilca in avtomatike z očiščenjem in nastavitvijo plamena, na 2 do 3 leta očiščenje vodnega kamna v grelnem registru). - Plinski pretočni grelnik za sanitarno toplo vodo z univerzalnim gorilnikom (enkrat letni pregled gorilca in avtomatike z očiščenjem in nastavitvijo plamena, na 2 do 3 leta očiščenje vodnega kamna v grelnem registru, po 5 letih zamenjava grelnega registra).

Nazaj