X
Išči

Novice in obvestila

ZARAČUNAVANJE STRUKTURNEGA IN BIOLOŠKO RAZGRADLJIVEGA ODPADA NA ZBIRNIH CENTRIH ZA ODPADKE

ZARAČUNAVANJE STRUKTURNEGA IN BIOLOŠKO RAZGRADLJIVEGA ODPADA NA ZBIRNIH CENTRIH ZA ODPADKE

Obveščamo vas, da smo 20. februarja 2017 pričeli z zaračunavanjem strukturnega in biološko razgradljivega odpada na zbirnih centrih za odpadke v Pamečah in Dovžah. Strukturni material predstavljajo odrezane veje dreves, grmovnic, živih mej, trte ipd. Cena za strukturni material znaša 10,95 EUR z DDV na 1 m3. Biološko razgradljivi odpad predstavljajo odpadki iz vrtov, pokošena trava, listje, gnilo sadje in zelenjava ipd. Cena za biološko razgradljivi odpad znaša 25,22 EUR z DDV na 1 m3.

Razlog, da smo pričeli z zaračunavanjem je ta, da nam Kocerod zaračunava obdelavo biološko razgradljivih odpadkov. S tem bomo pokrili stroške obdelave za biološko razgradljive odpadke na Kocerodu in naše stroške prevoza na Kocerod.

Strukturnega materiala pa nam Kocerod ne zaračunava, zato je tudi direktor Koceroda podal izjavo, da lahko občani sami brezplačno pripeljejo STRUKTURNI MATERIAL na Kocerod.

V skladu z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Uradni list RS, št. 39/10) smo kot izvajalec dolžni spodbujati občane, da te odpadke, kjer je možno kompostirajo v hišnih kompostnikih. Tisti uporabniki, ki nimajo hišnega kompostnika pa so v skladu z Uredbo dolžni imeti zabojnik za biološke odpadke, strošek odvoza in ravnanje z biološko razgradljivimi odpadki se mesečno zaračunava na položnicah.


Nazaj