X
Išči

Novice in obvestila

Otvoritev nove kotlovnice na lesno biomaso

Včeraj smo svečano otvorili novo kotlovnico na lesno biomaso. Kotlovnica ima po enajstih mesecih od začetka gradnje že uporabno dovoljenje, uspešno obratuje in je polno vključena v daljinski sistem ogrevanja.

              

Naložba pomeni dolgoročno oskrbo, neodvisno od zunanjih dejavnikov na področju dobave energentov, in seveda rabo obnovljivih virov energije. Če bi proizvajali toploto kot do zdaj, s kotlom na plin, bi se cena variabilnega dela ogrevanja glede na trenutne cene plina povečala za več kot 50 odstotkov.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je ob odprtju med drugim dejal, da je nova kotlarna ena večjih pridobitev v zgodovini mestne občine: 

»Gre za primer dobre prakse. Že od same ideje najprej, ko smo začeli razmišljati o alternativi danes zelo dragim energentom. Z obnovljivimi viri – lesno biomaso – smo bogati tudi na Koroškem. Verjetno se veselijo tudi naše občanke in občani, kajti cena na položnicah bo ostala bolj ali manj enaka.«


Hkrati z občani, pa se investicije veselijo tudi naši delavci. Z izgradnjo kotlovnice so dobili nov elan in energijo za upravljanje tako pomembnega objekta.

 


Nazaj