X
Išči

Novice in obvestila

Obvestilo o prisotnosti zraka v vodooskrbnem sistemu Mislinja

Obvestilo o prisotnosti zraka v vodooskrbnem sistemu Mislinja

Komunala Slovenj Gradec obvešča uporabnike pitne vode na vodooskrbnem sistemu Mislinja, da se ponovno pojavlja na pipah pri uporabnikih belo obarvana voda. Bela obarvanost pitne vode, ki jo natočimo v kozarec, ni posledica klora v vodi, saj prisotnosti klora v vodi vizualno ne moremo zaznati.

Bela obarvanost je zgolj fizikalen pojav številnih majhnih zračnih mehurčkov, ki nastanejo kot posledica raztapljanja zraka v vodi, ki je pod pritiskom. Če takšno vodo natočimo v kozarec, lahko že po nekaj trenutkih opazimo, da se voda v kozarcu počasi zbistri (opazimo dvigovanje mehurčkov proti površini).

Pojav zraka v cevovodih ni tako neobičajen pojav, večinoma se pojavi ob raznih vzdrževalnih delih na cevovodih in odpravi poškodb. Ker se prisotnost zraka v cevovodih na vodooskrbnem sistemu Mislinja v zadnjem času pojavlja praktično na celotnem sistemu, izvajamo ukrepe za odpravo le-tega, to je izpiranje omrežja, preglede in dodatne montaže zračnikov za odzračevanje sistema.

Z dodatnimi ukrepi, ki jih nameravamo izvesti pričakujemo, da bomo pojav zraka v cevovodih odpravili v najkrajšem možnem času.

Prosimo za razumevanje!


Nazaj