X
Išči

Novice in obvestila

Objekt ultrafiltracije tik pred poskusnim obratovanjem

Nov objekt za pripravo pitne vode z ultrafiltacijo v Suhem dolu je tik pred zagonom oz. poskusnim obratovanje. Poskusni zagon je bil uspešno opravljen in to pomeni, da bodo prebivalci občine Slovenj Gradec, ki se oskrbujejo iz VS Slovenj Gradec, kmalu pili vodo prečiščeno v novem objektu.

Trenutno se vse vode iz posameznih izvirov vodijo na obstoječo vodarno, ki je bila zgrajena pred več kot 30 leti in je bila zgrajena kot tip mehanske čistilne naprave s klasičnimi več prekatnimi bazeni. Na izstopu je dograjen sistem za doziranje plinskega klora s katerim zagotavljamo mikrobiološko ustreznost pitne vode.

Nov sistem priprave pitne vode bo temeljil na zanesljivem odstranjevanjem snovi in delcev (tudi mikroorganizmov) iz vode s procesom membranske ultrafiltracije s predpripravo z zmogljivim sistemom koagulacije, flokulacije in lamelnim usedalnikom (KFS). Na ta način se bo kontrolirano zagotavljala konstantna kakovost vode, kakršne s konvencionalnimi tehnologijami ni mogoče doseči.

Naše podjetje oz. naši strokovnjaki že od začetka gradnje aktivno sodelujejo pri izgradnji. Kot bodoči upravljalec objekta in sistemov v njem smo vseskozi prisotni pri izvedbi in vgradnji opreme.


Nazaj