X
Išči

Novice in obvestila

22. april :: SVETOVNI DAN ZEMLJE

22. april :: SVETOVNI DAN ZEMLJE

PLANET PROTI PLASTIKI -> Spremenimo svoje navade in naredimo korak proti zmanjševanju uporabe plastike v vsakdanjem življenju. Vsak posameznik šteje!

Že kratek sprehod v bližnji gozd ali samo do prijateljev na drugem delu naselja nam razkrije slabosti človeških navad. Veliko (plastične, kovinske, ...) embalaže brezbrižno odlagamo v okolje. Ne odlagajmo smeti v naravo! Imamo odlične regijske centre za ravnanje z odpadki, ki so tako prostorsko kot strokovno usposobljeni za ločeno zbiranje/odlaganje odpadkov. Pomagajmo jim in ločujmo odpadke. Predvsem pa naj bo naš cilj, da proizvedemo čim manj le-teh.

Geslo letošnjega svetovnega dneva Zemlje je Planet proti plastiki. Poziva k zmanjšanju uporabe plastike v dobro zdravja ljudi in planeta. Med zahtevami je tako 60-odstotno zmanjšanje proizvodnje plastike do leta 2040 s končnim ciljem zagotoviti prihodnost brez plastike za prihodnje generacije.

https://www.komunalna-zbornica.si/svetovni-dan-zemlje-2024/

https://www.bodieko.si/kako-zmanjsati-uporabo-plastike-v-vsakdanjem-zivljenju?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2DeZ6zFXb0F56zBijkVUy4lXS39iV-6sCAdzpH749Pf5plG8aitgz3L5c_aem_Af_m0WrhKRUNKnNhGc0qhM_vgUwh67ptd5ZjDiafL-ixPKglqavT4aqb-pTqQkE-G1JTcLr1sMS0K2KYLYcOQkpZ

 


Nazaj