X
Išči

Novice in obvestila

Prižgite virtualno svečo

Prižgite virtualno svečo

Ohranjanje spomina na drage ni vezano samo na 1. november. Na njih se lahko spomnite kadarkoli in jim posvetite nekaj besed ter prižgete virtualno svečo.

Predniki vam ne bodo zamerili, če boste letos prižgali svečo manj, potomci vam bodo za to hvaležni

Preprečevanje in zmanjševanje količin odpadkov je naša prednostna naloga, ki pa ni lahka, saj  zahteva spremembo našega razmišljanja in tudi navad. Običajno pri kupovanju izdelkov  sploh ne razmišljamo o tem, da bo nakup, ali del tega nakupa prej ali slej končal med odpadki.  Noben odpadek ni dober odpadek, tudi če se ga da predelati.
Zato je naša naloga, da spodbujamo ljudi k razmišljanju, da odpadki nastajajo pri vsakem našem početju in da količino odpadkov lahko zmanjšujemo sami. Seveda je to dolgotrajen proces spreminjanja naših navad.

Odpadke je mogoče zmanjšati na zelo preproste načine: npr., če izbiramo izdelke za večkratno uporabo ali z dolgo življenjsko dobo, brez nepotrebne ali s povratno embalažo, nove modele kupujemo šele, ko so stari iztrošeni, premislimo o uporabni vrednosti izdelkov, ki jih že imamo doma, in podobno.

Z našo tokratno akcijo vas letos spodbujamo k razmisleku, ali bi prižgali svečo manj. Predniki vam ne bodo zamerili, potomci vam bodo za to hvaležni.

Prižgite virtualno svečo


Nazaj