X
Išči

Novice in obvestila

IZREDNO OBVESTILO:

Obvezno prekuhavanje vode na področju vodooskrbnega sistema Partizanka

02. september 2019   |   Uporabnike, ki so priključeni na javni vodooskrbni sistem Partizanka obveščamo, da ukrep o obveznem prekuhavanju pitne vode še zmeraj velja. Zadostuje, da voda burno vre tri minute, nato pitno vodo hranite v hladilniku in porabite v 24h.

 
 

Vaše mnenje šteje – anketa zadovoljstva uporabnikov

SVETOVNI DAN VODA

SVETOVNI DAN VODA

AKTUALNO! Vsi, ki se oskrbujete s pitno vodo iz lastnih zajetij, analizirajte vodo po ugodnejši ceni!

V petek, 22. marca bomo obeležili svetovni dan voda, letos zaznamovan s sloganom »VODA ZA VSE – NE PREZRIMO NIKOGAR«. Četudi se trudimo nenehno opominjati, kako pomembna in nepogrešljiva vsakodnevna dobrina je naša voda, je to obeležje priložnost, da znova izpostavimo pomen vode, nujnost dobrega gospodarjenja z vodnimi zalogami, predvsem pa možnost dostopa do čiste pitne vode in do ustreznih sanitarij za vse ljudi, kar so pravzaprav tudi cilji trajnostnega razvoja.

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ob svetovnem dnevu vode med 18. in 22. marcem fizičnim osebam z lastnim zajetjem pitne vode nudijo preizkušanje vode – Escherichia coli in enterokoki – po ugodnejši ceni 24,40 EUR z DDV.

Vzorce lahko oddate na najbližji lokaciji NLZOH Ravne na Koroškem, Ob suhi 5b, med 7. in 11. uro.

NAVODILA ZA PRIPRAVO VZORCA:

Vzorec (vsaj 250 ml) je potrebno dostaviti v sterilni embalaži, ki jo predhodno brezplačno prevzamete na zgoraj navedenem naslovu, mogoč pa je tudi nakup v lekarni.

Analiza zajetij pitne vode  - Letak


Nazaj