X
Išči

Novice in obvestila

(NE)Urejenost ekoloških otokov, plan odvoza grezničnih gošč 2019 - April 2019

(NE)Urejenost ekoloških otokov, plan odvoza grezničnih gošč 2019 - April 2019

(NE)Urejenost ekoloških otokov, plan odvoza grezničnih gošč 2019

Ekološki otoki se spreminjajo v divja odlagališča. Takšen razgled nas je nazadnje pričakal na ekološkem otoku na Celjski cesti v Slovenj Gradcu. Na ekološkem otoku je bilo praktično vse: od odpadnih gum, bioloških odpadkov, gradbenega materiala, elektronske opreme, tekstila, do fotelja….

Ekološki otoki so namenjeni ločenemu zbiranju samo nekaterih vrst odpadkov, po novem bosta to samo steklena embalaža ter papir in karton, vključno s papirno in kartonsko embalažo. Žal pa se na številnih ekoloških otokih odlagajo tudi odpadki, ki tja ne sodijo. Za nekatere uporabnike je še vedno bolj preprosto, da se odpadkov znebijo na prvem ekološkem otoku, kot pa da bi jih pripeljali na Zbirna centre za odpadke v Pamečah ali Dovžah ter tako poskrbeli za čisto okolico in pravilno ravnanje z odpadki.

Kljub temu, da v podjetju skrbimo za urejenost in čistočo na ekoloških otokih, velikih sprememb ne bo, dokler ne bomo vsi, torej tudi uporabniki prevzeli svoj del odgovornosti do okolja v katerem živimo. Verjamemo pa, da bomo s primernim osveščanjem in spodbujanjem k odgovornemu ravnanju z odpadki pripomogli k lepšemu izgledu ekoloških otokov. 

 

PLAN ODVOZA GREZNIČNIH GOŠČ 2019

Mesec Slovenj Gradec Mislinja
April Šmartno, Pod Gradom Dovže, Na vasi
Maj Gmajna Kozjak
Junij Legan, Legenska cesta Kozjak
Julij Legen Mala Mislinja
Avgust Legen Paka - del Šentlenart
September Sp. Razbor, Zg. Razbor Straže, Sejmišče
Oktober  Šmiklavž, Vodriž Pohorska cesta

 


Nazaj