X
Išči

POTRESNO ZAVAROVANJE VEČSTANOVANJSKIH OBJEKTOV   

Slovenija leži na potresno zelo dejavnem območju. V preteklosti nas je doletelo že več močnih potresov. Na območju, ki jo lahko prizadene močan rušilni potres živi okoli tretjina prebivalcev Slovenije. Prvi veljavni predpisi o potresno varni gradnji so se pričeli šele v letu 1964, leta 1981 so jih posodobili, najsodobnejši predpisi pa so v veljavi in obvezni za vse zgradbe v Sloveniji od leta 2008 dalje. Najbolj ranljivo območje glede potresa je osrednja Slovenija oz. Ljubljanska regija. Po ocenah sodeč je v Sloveniji okoli 12 % stavb oporečnih s stališča potresne varnosti

VIR: https://www.arso.gov.si

Zaradi vse pogostejših dogodkov pri tresenju tal je v zadnjem času potresno zavarovanje objekta postalo zelo aktualno. JP Komunala Slovenj Gradec d.o.o., kot upravnik večstanovanjskih in poslovnih objektov vse etažne lastnike zato obveščamo, da lahko pri zavarovalnici, kjer imate etažni lastniki že sklenjeno skupno zavarovanje, ki zajema temeljni in dodatni riziko požarnega zavarovanja (požar, strela, eksplozija, padec zrakoplana, udarec zavarovančevega motornega vozila, manifestacija ali demonstracija, vihar, toča, izliv vode, poplava in talna voda) dodatno sklenete še potresno zavarovanje.

OPOMBA: pogoj za sklenitev skupnega potresnega zavarovanja za objekt je potrjen sklep. Sklep je potrjen, ko se ZA sklenitev dodatnega potresnega zavarovanja opredeli več kot 75 % etažnih lastnikov glede na solastniške deleže. Individualna (le za posamično stanovanjsko enoto) sklenitev potresnega zavarovanja preko upravnika ni možna.

V spodnji tabeli na vpogled podajamo INFORMATIVNI IZRAČUN letne zavarovalne premije za zavarovanje potresa za večstanovanjski objekt:

 

Na izračun zavarovalne premije vpliva:

  • - zavarovalna vsota objekta (vrednost m2) in ne samo površina objekta,
  • - višina odbitne franšize,
  • - letnik gradnje objektov (pred letom 1964 in po letu 1964),
  • - lokacija objekta (priložena izračuna sta podana za območje Slovenj Gradca).

Za vse dodatne informacije v zvezi z dodatnim zavarovanje v primeru potresa oz. za izdelavo ponudbe za potresno zavarovanje vašega objekta se obrnite na tel. št.: 02/881-20-26 ali e-mail: info@komusg.si

 

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve