X
Išči

Novice in obvestila

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA - DOPOLNJENI 10. 9. 2021

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA - DOPOLNJENI 10. 9. 2021

Naše stranke obveščamo, da smo zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa sprejeli ukrepe, ki vplivajo na poslovanje. Le-ti so bili sprejeti z namenom ohranjanja zdravja zaposlenih in s tem posledično zagotavljanja nemotenega delovanja javnih služb.

Odjemalce pozivamo, da se poslužujejo elektronskih poti poslovanja, kot so telefonski klici, elektronska pošta, mobilna aplikacija in eStoritve.

PRISTOPITE K UPORABI RAČUNA V OBLIKI PDF ali eRačuna

Sedaj je pravi čas, da se odločite za uporabo računa v obliki PDF ali eRačuna. Več si preberite tukaj

 

POZIV POSLOVNIM SUBJEKTOM MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC IN OBČINE MISLINJA - Izjava o začasni prekinitvi izvajanja poslovne dejavnosti v času KORONAVIRUSA.

Če ste na podlagi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v Republiki Sloveniji (Ur.l. RS, štev. 25/2020 in 32/2020) začasno prekinili izvajanje svoje poslovne dejavnosti, vas pozivamo, da izpolnite in nam posredujete izjavo o začasni prekinitvi izvajanja poslovne dejavnosti. Izjavo najdete tukaj.

 

POSLOVNI OBJEKTI – UPRAVA

Stranke obveščamo, da je upravna stavba odprta za obiske strank ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Potrebno je potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali negativen HAT test (veljavnost 48 ur). Med obiskom je obvezna uporaba zaščitne maske in obvezno razkuževanje rok.

Na voljo smo tudi na tel. št. 02/881-20-20 ali preko elektronske pošte: info@komusg.si.

 

POGREBNA SLUŽBA

Pri sprejemu svojcev v pisarni na pokopališču Stari trg velja poseben režim. Omejili smo obisk samo na eno stranko naenkrat.

Za izrekanje sožalja v času pred pogrebom v mrliški vežici veljajo naslednja pravila:

- ob vstopu v objekt je obvezno razkuževanje rok,

vstopajte posamezno, vzdržujete medsebojno razdaljo vsaj 1,5m, razen v primeru družinskih članov oz. članov istega gospodinjstva,

- v vežici se zadržujte kratek čas,

- izražanje sožalja s rokovanjem in objemanjem se odsvetuje,

- ob izhodu si razkužite roke.

Za pogrebno slovestnost se upoštevajo določbe in priporočila veljavnega odloka, ki omejuje zbiranje ljudi na javnem prostoru.

Občanom tudi predlagamo, da svoje sožalje in spoštovanje do pokojnika izrazijo s prižigom virtualne sveče ali napišejo posvetilo na naši spletni strani, na portalu OSMRTNICE.

Ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom pri pogrebih

 

STANOVANJSKA ENOTA

Z dnem 3. 10. 2020 je Vlada Republike Slovenije z objavo v Uradnem listu kot enega iz med dodatnih ukrepov za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, izdala Odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

ODLOK upravnike večstanovanjskih stavb zavezuje, da ob vhodu v objekt in vsak vhod v dvigalo (v vsakem nadstropju), če ga večstanovanjska stavba ima, zagoto­vijo namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok. Namestitev iz prejšnjega stavka opravi upravnik sam ali zagotovi, da to opravi tretja oseba, ki jo izbere upravnik, ali pa eden od etažnih lastnikov.

Povezava: https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020135.pdf

Vse ukrepe si lahko ogledate v aktualnih novicah stanovanjske enote: AKTUALNI UKREPI

 

Le s skupnimi močmi lahko pripomoremo k zajezitvi širjenja virusa, zato vas naprošamo za spoštovanje vseh ukrepov.

Prav tako vas naprošamo za veliko mero strpnosti in razumevanja.


Nazaj