X
Išči

Stanovanjska dejavnost - Sanacije 2019

V letu 2019 je stanovanjska enota izvedla 13 večjih investicij. Na objektih v upravljanju smo poleg manjših vzdrževalnih del energetsko sanirali tri fasade, dve strehi, dva objekta posodobili s hidravličnim uravnoteženjem ogrevalnega sistema, pri enem objektu izvedli spremembo ogrevanja na toplotno črpalko, v celoti obnovili tri stanovanja v lastni Mestne občine Slovenj Gradec ter pri dveh objektih izvedli ureditev zunanje okolice. Skupni znesek naštetih investicij znaša 485.217 €.

Na dveh večstanovanjskih objektih smo prvič do sedaj uspešno izvedli celovito energetsko obnovo, ki vključuje energetsko sanacijo fasade, energetsko sanacijo strehe in ureditev hidravličnega uravnoteženja ogrevalnega sistema. Zaradi celovite energetske obnove smo z ustrezno vlogo s strani EKO sklad-a za izvedene ukrepe pri sanaciji objekta v skupni vrednosti 169.880 € pridobili cca. 50.000 € nepovratnih sredstev, kar predstavlja 30 % celotne investicije. Za primerjavo: pri izvedbi enega ali le dveh ukrepov s strani EKO sklad-a pridobimo cca. 18 % nepovratnih sredstev. Na EKO sklad smo v letu 2019 skupno prijavili 8 ukrepov in pridobili 99.681 € nepovratnih sredstev.

V tekočem letu 2020 bomo velik del energije ponovno namenili izvedbi investicijsko vzdrževalnih del pri sanaciji streh in fasad na objektih, ki še niso sanirani in se trudili, da z našim delom še okrepimo zadovoljstvo in zaupanje etažnih lastnikov.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj izvedenih sanacij v letu 2019:

POGOSTO NAS SPRAŠUJETE

Pripravili smo nabor pogostih vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na različna področja delovanja in tudi na različne življenske situacije. Hitro boste našli odgovore ter obrazce in dokumente itd.
 

Kliknite tukaj

IMATE VPRAŠANJA, PRIPOMBE ALI PREDLOGE?

Izpolnite e-obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Če uporabljate eStoritve, oddajte vprašanje kot registriran uporabnik, saj vam bomo lahko tako odgovorili hitreje in bolj natančno ob upoštevanju vaših podatkov. 

Povejte nam    eStoritve